Hypotheekvorm Overbruggingshypotheek

De hypotheekvorm overbruggingshypotheek kunnen we eigenlijk niet plaatsen onder de standaard hypotheekvormen. Het is bij een overbruggingshypotheek immers zo dat het niet mogelijk is om het volledige aankoopbedrag van een woning te lenen, tenzij deze waarde gedekt wordt door de overwaarde van het eerste huis waarover u beschikt. Daarnaast verschilt de hypotheekvorm overbruggingshypotheek ook op andere vlakken ten opzichte van de gewone klassieke hypotheken. Het is bijvoorbeeld zo dat de looptijd van een overbruggingshypotheek altijd aanzienlijk wordt beperkt.


De hypotheekvorm overbruggingshypotheek is zoals u waarschijnlijk reeds kunt afleiden uit bovenstaande dus vooral interessant voor mensen die op zoek zijn naar een mogelijkheid om de aankoop van een tweede woning te financieren. Het is bij de hypotheekvorm overbruggingshypotheek eveneens mogelijk om te genieten van een bepaald fiscaal voordeel, maar let op, het fiscaal voordeel kan enkel verkregen worden op de rente die u betaald voor het daadwerkelijke bedrag van de overwaarde en niet voor de eventuele kosten die u mee opneemt in uw financiering.