Kosten overbruggingshypotheek

Veel mensen die er voor kiezen om een nieuw huis aan te kopen terwijl ze nog steeds over hun eerste woning beschikken kiezen er voor om gebruik te maken van een overbruggingshypotheek. Een overbruggingshypotheek is een vorm van hypothecaire lening die er voor zorgt dat u de mogelijkheid heeft om de overwaarde van uw eerste woning te lenen voor de financiering van uw tweede woning. Op deze manier kunt u reeds investeren in een tweede huis, nog voor uw eerste woning is verkocht. Let wel, wanneer u een overbruggingshypotheek afsluit dient u er rekening mee te houden dat deze slechts over een looptijd van 6 tot maximum 24 maanden beschikt.

Kosten van een overbruggingshypotheek

De kosten van een overbruggingshypotheek zijn natuurlijk afhankelijk van het bedrag dat u leent. In principe kunt u enkel en alleen de overwaarde van uw eerste huis lenen, maar veel banken bieden u eveneens de mogelijkheid om de kostprijs van het krediet ook in te dekken. Het spreekt voor zich dat u over de kostprijs van de overbruggingshypotheek nog een extra rente zult moeten betalen welke niet fiscaal aftrekbaar is. Let op, een overbruggingshypotheek wordt aanzien als één van de duurste hypotheekvormen op de markt. U bent gewaarschuwd.