Overbruggingshypotheek belasting

Wanneer u er voor kiest om een overbruggingshypotheek af te sluiten zult u natuurlijk de mogelijkheden willen bekijken op de kostprijs van het krediet fiscaal af te trekken. Dat is niet meer dan normaal, maar verloopt iets anders dan bij een gewone hypotheek. Toch is het ook bij een overbruggingshypotheek zo dat de rente die u dient te betalen over het geleende bedrag ingegeven kan worden tijdens uw belastingaangifte. Veel mensen kiezen er echter voor om niet alleen de overwaarde van hun eerste woning te laten financieren, maar ook de kostprijs van de hypotheek zelf. Het is uitermate belangrijk om te weten dat het extra bedrag dat geleend wordt voor het indekken van de rente over het krediet niet fiscaal aftrekbaar is.


Een overbruggingshypotheek is (gezien de beperkte tijdsduur en de aard van de kredietovereenkomst) een zeer duur krediet. Volgens velen is het zelfs zonder enige twijfel het duurste hypothecair krediet op de markt. Omwille van deze reden is het voor kredietnemers uitermate belangrijk om te weten dat ze de overbruggingshypotheek belasting terug kunnen vorderen zodat ze toch een beetje kunnen genieten van een financieel voordeel.