Overbruggingshypotheek berekenen

Wanneer u er over nadenkt om een overbruggingshypotheek af te sluiten doet u er als vanzelfsprekend goed aan om deze vooraf even te berekenen. Het berekenen van een hypotheek kan bijvoorbeeld aan het licht brengen hoeveel kosten u zult moeten betalen op het door u geleende bedrag. Daarnaast zal een overbruggingshypotheek berekenen er eveneens voor zorgen dat u een duidelijk zicht krijgt op op de afbetalingsvoorwaarden van een dergelijke hypotheek. We overdrijven immers niet wanneer we zeggen dat de afbetalingsvoorwaarden aanzienlijk verschillen ten opzichte van een klassieke hypotheek, zeker wanneer we gaan kijken naar de looptijd van de kredietovereenkomst.


Het is immers zo dat een overbruggingshypotheek slechts kan worden afgesloten voor een periode van 6 tot maximum 24 maanden. Daarnaast kan een overbruggingshypotheek ook niet afgesloten worden voor de volledige aankoopprijs van een huis, maar is het bedrag dat u kunt lenen afhankelijk van de zogenaamde overwaarde van de eerste woning. Wenst u de kosten van de overbruggingshypotheek mee te laten financieren, dan doet u er goed aan om ook dit op te nemen in uw berekening. Een overbruggingshypotheek berekenen kan er in ieder geval voor zorgen dat u na het afsluiten van een overbruggingshypotheek niet voor vervelende verrassingen komt te staan en dat is natuurlijk uitermate belangrijk.