Overbruggingshypotheek fiscaal

Veel mensen denken dat een overbruggingshypotheek op fiscaal vlak alles behalve interessant is, maar is dat ook zo? Het klopt inderdaad dat niet alle kosten van een overbruggingshypotheek fiscaal aftrekbaar zijn, maar de meeste kosten zijn dat gewoon wel. Wanneer u beslist om de volledige overwaarde van uw eerste huis te lenen door middel van de overbruggingshypotheek zal er aan de hand van dat bedrag een bepaalde rente worden bepaald. Die rente is volledig fiscaal aftrekbaar. Wanneer u echter ook de kostprijs van de hypotheek mee wenst te laten financieren wordt het een heel ander verhaal. De rente over het extra geleende bedrag is immers niet fiscaal aftrekbaar.


De relatief hoge kostprijs van de overbruggingshypotheek zorgt er in ieder geval wel voor dat er een zeer gunstig fiscaal voordeel kan verkregen worden. Aan de andere kant geldt dat fiscaal voordeel voor maximum 2 jaar zodat het eigenlijk niet vergeleken kan worden met een gewone klassieke hypothecaire lening. Zoals u echter kunt zien is het een fabeltje dat een overbruggingshypotheek op fiscaal vlak niet interessant zou zijn, in tegendeel…