Overbruggingshypotheek verlengen

Wanneer u er voor kiest om een overbruggingshypotheek af te sluiten dient u er rekening mee te houden dat een dergelijke hypotheek doorgaans over een zeer beperkte looptijd beschikt. In de meeste gevallen kan een overbruggingshypotheek immers uitsluitend worden afgesloten voor een periode van 6 tot 24 maanden, maar wat wanneer uw oude huis in die periode nog niet verkocht is geraakt? Is het in dat geval mogelijk om uw overbruggingshypotheek te verlengen? We moeten toegeven dat dit een beetje een vervelende situatie is, niet zozeer omdat het niet mogelijk is om een overbruggingshypotheek te verlengen, maar vooral omwille van het feit dat de kosten dan wel erg hoog oplopen.

Overbruggingshypotheek verlengen is duur

In bovenstaand geval doet u er dan ook beter aan om de overbruggingshypotheek om te zetten in een aflossingsvrije hypotheek. Een ideale situatie is dit natuurlijk ook niet aangezien dit de kostprijs van uw woonlasten aanzienlijk zal doen stijgen alsook de kostprijs van uw krediet. De bank of financiële instelling die u de hypotheek verstrekt loopt in dit geval immers een zeer groot risico en dat vertaalt zich in een hogere kostprijs. Hoewel het dus eigenlijk best mogelijk is om een overbruggingshypotheek te verlengen denkt u er toch beter twee keer over na.

Een vereiste van de bank is vaak wel dat de verkoopprijs van de oude woning omlaag gaat, of de onderhandelingen van het oude huis moeten zeer dichtbij een verkoop huis zitten. Het is in ieder geval van belang dat het oude huis zo snel mogelijk wordt verkocht. Want het laatste wat je wil is dat je nieuwe huis verkocht moet worden middels een executieverkoop.